Billigt studentfirande

Studenten är en stor dag både för studenten själv och för föräldrarna. Det är mycket som ska ordnas så som studentplakat, studentkläder, studentmössa, studentmottagning med mera. Det gäller att du har en bra planering inför studenten och allt som behövs ordnas.

Efter du har gått ut och lämnat skolan så är det vanligt med en fest för att fira studenten. Du kan välja att hyra lokal eller sätt upp partytält i trädgården och ha firandet hemma. Att fira hemma blir betydligt billigare.

Håll nere kostnaderna

Kostnaderna kan bli höga för studentfesten, balkläder, studentkläder, plakat, mössa, fest, ja listan kan göras lång men tänk på att du inte måste ha allt och att det går att dra ner på kostnaderna genom att jämföra priser och välja det som är mest ekonomivänligt. Enligt en mätning som är gjord av Svensk Handel så är genomsnittskostnaden för att fira studenten på över 16.000 kronor. Det är bra om du sätter en budget för din student och håller dig till denna. För att inte kostnaderna för firandet ska skena iväg så är det bra att ha firandet hemma. Du kan välja att beställa maten via catering eller göra maten själv. Gör det enkelt utan att ta bort det festliga. Plockmat och gående bord där gästerna själv kan ta för sig av maten är perfekt. Visst är det trevligt med porslintallrikar och glas men idag finns det mycket annat att välja på som engångsprodukter om du tycker det är enklare och smidigare.

Glöm inte dekorationerna; de gör halva festen. Att ha partytält i trädgården är perfekt då det finns skydd om det skulle regna. Dekorera med ballonger, girlanger, dukar och tallrikar i härliga färger.

Inför studenten stundar även studentbalen. Var smart här och hyr kläder istället för att köpa dyra klänningar eller frack, smoking eller kavaj som kanske inte blir använt flera gånger än just på din studentbal.