Bli vuxen på riktigt? Ta körkort!

1119154-car-tachometerÄr det något som verkligen hör vuxenlivet till så är det känslan av frihet, och vad ger inte frihet om möjligheten att sätta sig bakom ratten och köra iväg mot nya äventyr eller bara ner till lokala köpcentret för en storhandling? Dessutom är körkortet en bra investering för framtiden!

Att ta körkort är inte alltid det lättaste och många menar att det bästa man kan göra för att få sitt körkort fort är genom en bilskola. Därför är det smart att ta privata körlektioner med Ringensbilskola istället för att köra med mamma eller pappa. Att göra på detta vis innebär att man kör tillsammans med en professionell och utbildad körskolelärare som är fullt uppdaterad med de senaste regleringarna och verkligen vet vad det är man bör kunna som bilförare.

Vad ska man tänka på gällande uppkörningen?

  1. 7141013-young-woman-at-driving-lessonTa teoriprovet först – alla vet att det inte bara är att köra ett varv runt kvarteret för att bli belönad med sitt körkort, utan det handlar både om körkunskaper och teoretiska kunskaper. Därför kan det vara bra att först och främst bli på det klara med de teoretiska bitarna innan man sätter sig bakom ratten, för om du inte vet vilka regler som finns eller vad alla skyltar faktiskt betyder är sannolikheten att du lämnar uppkörningen med betyget godkänd föga troligt.
  2. Behåll lugnet – många som kör upp blir alldeles för stressade och gör klantiga slarvfel under uppkörningen som gör det omöjligt för handledaren att godkänna köprovet. Så innan man sätter sig för att göra uppkörningen är det ytterst viktigt att man tar ett djupt andetag och inte låtar sig bli alltför uppstressad av situationen.
  3. Öva innan – många tror att det räcker med att kunna blinka, backa, svänga och köra framåt för att man ska bli godkänd, men det handlar om så mycket mer. Det som handledaren till exempel tittar efter är hur man som person är säker bakom ratten, så innan man kör upp bör man ha körvanan inne – just därför är det även bra att köra tillsammans med en bilskolelärare eftersom dessa kan ge bra tips om vad man ska tänka på eller påpeka vilka saker som man hanterar lite tokigt och därför bör tänka på under uppkörningen.

Köpa bil direkt efter körkortet?

Det finns inget tvång i att skaffa sig en bil direkt eller bara för att man har klarat av att ta sitt körkort, dock är det bra om man håller körvanan vid liv och verkligen blir säker i sin körning när innan man tar en paus från bilkörandet. Till exempel kan man se till att hyra en bil veckorna efter att körkortet är fixat eller så kanske man har möjlighet att låna sina föräldrars bil. För om sanningen ska fram är det nog inte många nyblivna vuxna som på en gång har råd att köpa sig en sprillans ny eller ens begagnad bil så snabbt inpå sin nyfunna vuxenhet. Men bara genom att ha tagit detta lilla bevis, kan man numera stolt kalla sig för vuxen – på riktigt!