Bostadsrätten – En smart investering

Allt fler börjar att intressera sig för olika sätt att investera för framtiden. Det kan till exempel handla om att investera i värdepapper som aktier och fonder, men det kan också handla om att investera i en lägenhet. Allt fler hyresrätter ombildas idag till bostadsrätter. Du kan tjäna in många slantar på ett flytta till en hyresrätt strax innan ombildning istället för att köpa en färdig bostadsrätt från start.

Det råder ingen tvekan om att bostadsmarknaden ser annorlunda ut idag än vad den gjorde för några år sedan. Det är ont om hyresrätter då många väljer att ombilda eller helt enkelt vill göra en bra investering och därför köper istället för att hyra. Att köpa en lägenhet är inte billigt och dessutom kommer du inte att kunna låna det fullständiga beloppet i ditt bolån. Om du har en hyresrätt idag kan du byta din hyresrätt mot en annan där ombildning ska ske. Det är inte helt ovanligt att hyresgäster har möjlighet att köpa bostaden till en mycket lägre kostnad.

nycklar och plånbok på bordLägre kostnad som hyresgäst

Den största fördelen med att köpa en hyresrätt som har blivit ombildad är att du slipper betala för kontantinsatsen. Du kommer även att kunna köpa bostaden till priset under marknadsvärdet, vilket betyder att dina möjligheter till en riktigt bra investering är stora. Hos https://interesta.se/ombildning-till-bostadsratt/ kan du läsa mer om vilka fördelar som finns och kan även få hjälp från början till slut. Du, tillsammans med dina grannar, kan använda er av tjänster för att få hjälp med ombildningen på ett smidigare sätt.

Vad gäller?

För att en hyresrätt ska kunna ombildas till en bostadsrätt gäller det att två tredjedelar av alla hyresrätter är intresserade av att ombilda. Det måste naturligtvis även vara så att hyresvärden också är intresserad av att sälja sin fastighet. Hyresgästerna går då samman och köper loss alla de lägenheter (den totala fastigheten) från hyresvärden och bildar i samband med detta en bostadsrättsförening. Alla hyresgäster har möjlighet att rösta. Detta görs på en så kallad köpstämma. Vill du kunna få lägenheten till ett 70-80 % pris av marknadsvärdet är det alltså hyresrätter som ska ombildas som du ska satsa på.