Dags att flytta hemifrån

När du flyttar ut från föräldrahemmet tar du samtidigt ett stort kliv in i vuxenvärlden med allt vad det innebär. Det kan kännas både roligt och läskigt på samma gång. Det finns mycket att tänka på innan flyttlasset kan dra igång.

Det allra viktigaste du bör göra är att se till att du har ett skriftligt hyreskontrakt. Därutöver bör du se till att ha en hemförsäkring. Du kommer förmodligen också att behöva abonnemang för el och internet. Om du gör en budget ser du tydligt hur stora dina fasta kostnader kommer att bli per månad. Du kommer också att behöva göra en adressändring. Därefter är det dags att boka flyttfirma. Det finns flera att välja bland och i storstäderna finns både seriösa flyttfirmor som till exempel Trygga Flytt, likaväl som oseriösa flyttfirmor. Det kan vara klokt att jämföra flera innan du slår till.

Boka din flytt

flyttDen flyttfirma du bestämmer dig för bör har en ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador som kan uppstå vid en flytt. Ett tips är att fotografera möbler och inventarier före flytten om något skulle gå sönder eller ta skada. Du bör också komma överens med flyttfirman om vad som ska ingå i själva flytten. Du kanske till exempel vill ha hjälp med att packa eller packa upp. Erbjuder firman flyttstädning? Det kan också vara bra att avtala hur lång tid flytten får ta.

Flyttkostnad

När det gäller priset för flytten är ett fast pris alltid att föredra framför ett rörligt. Om du måste välja ett rörligt, se då till att det finns ett kostnadstak, annars kan det skena iväg ordentligt. Tänk också på att flyttfirmor i regel tar extra betalt för skrymmande möbler. Begär in offerter från de flyttfirmor du är intresserad av och jämför dem sinsemellan. När du väl bestämt dig för en firma, se då till att få ett skriftligt avtal på det ni kommit överens om. Ett sista tips är att aldrig betala något i förskott utan först när arbetet är slutfört.