Få råd att flytta

När det är dags att flytta hemifrån eller byta hyresrätten mot en bostadsrätt gäller det att hitta ett bra bolån som du har råd med på lång sikt. För att ekonomin ska gå ihop är det viktigt att jämföra olika bankers villkor för att få ett bra lån med så låg månadskostnad som möjligt.

Istället för att lägga ner onödig tid på att studera flera olika banker var för sig finns det smarta jämförelsetjänster som underlättar ditt val. Comboloan har en enkel och smidig tjänst där du kan välja Comboloan lån för boende som ett alternativ när du söker efter lån. Hos Comboloan scannar du snabbt av bolånemarknaden och hittar det lån som är rätt för dig. Med tjänsten kan du till exempel hitta de långivare som erbjuder frilansare och andra som ännu inte har fått en fast anställning förmånliga bolån.

Få ekonomin att gå ihop vid flytt

flytta hemifrånFör att klara av en flytt ekonomiskt finns det flera saker att tänka på. Det gäller särskilt om du flyttar hemifrån och för första gången i livet ska ansvara för alla boendekostnader och övriga hushållskostnader på egen hand. Först och främst är det viktigt att hitta det bästa bolånet för att få en så låg boendekostnad som möjligt. För att få en bra ekonomi behöver du också se till att få en översikt över din situation genom att göra en budget där du skriver upp alla dina inkomster och utgifter. Glöm inte heller bort att det uppkommer en hel del utgifter i samband med flytten som till exempel kostnad för flyttfirma eller hyra av en större bil. Även inköp av möbler och köksredskap kan lätt dra iväg. Försök att fynda på second hand-affärer eller loppisar och byt successivt ut möblerna när du får råd senare. Att undvika onödiga utgifter är ett annat bra tips om du behöver spara pengar för att få råd med en flytt.