Fixa flyttstädning på bästa sätt i Linköping

När du har köpt din första bostadsrätt och ska flytta från din gamla hyreslägenhet i Linköping så finns det några saker som du måste tänka på. En väldigt viktig del är att hyresrätten måste städas och lämnas tillbaka i samma skick som den var i när du flyttade in. Då kan det vara särskilt lämpligt att anlita en städfirma som kan hjälpa dig med flyttstädningen.

Ett bra exempel på städfirmor som erbjuder flyttstädning är Deluxia, som du kan läsa mer om på deras webbsida på www.deluxia.se/flyttstadning-linkoping/, och som är aktiva i och kring Linköping. Anledningen till att det är bäst att anlita en städfirma till hjälp med flyttstädningen är den att du kan riskera att din före detta hyresvärd kräver dig på pengar i ersättning om lägenheten inte är fin och i likadant skick som den var när de hyrde ut den till dig. För dig som inte är yrkesexpert inom städning så kan det då vara svårt att veta att du har fått med allt och att du har gjort det rent till den grad som det krävs. Därmed så kan du alltså spara pengar på att ta hjälp från en bra städfirma istället.

Andra saker du ska tänka på inför flytten

Börja packa i god tid, och ge bort, sälj eller släng allt sådant som du inte behöver eller vill ha med dig. Det blir lätt att du samlar på dig saker med tiden, men mycket av det är saker som du inte faktiskt behöver, och det är lättare och smidigare att flytta när du har färre saker med dig.

Märk upp alla flyttlådorna så att du lätt vet vad som finns i varje och vilka rum de ska till.

Kontakta Skatteverket så fort du vet om inflyttningsdatumet, och skicka in en flyttanmälan till dem. Det kan nämligen ta upp till cirka två veckor innan anmälan går genom deras system.