Flytta ihop?

städning marmorbänkNog för att många säger att man blir vuxen när man flyttar hemifrån, men är man inte ännu mer vuxen när man faktiskt flyttar ihop med sin stora kärlek för första gången?

Visst hör det till vuxenlivet att flytta hemifrån och till egen lägenhet här i vackra Malmö. Men vad som nog hör vuxenlivet till om än något mer, så är det att ta steget att flytta ihop med sin käresta. Och då gäller det att tänka på något som man förmodligen inte behövde tänka på när man flög ur boet för första gången, nämligen att flyttstäda sin gamla lägenhet innan man flyttar ut. För att på enklast vis lösa detta så antingen anlitar man flyttstädning i Malmö eller så gör man jobbet själv, men hur gör man då?

Ordentlig flyttstädning

  • Alla rum måste städas – det räcker inte att göra en vanlig storstädning utan vid en flyttstädning krävs att man även torkar lister, rengör garderober, torkar av damm och rengör dörrar samt inte heller glömmer bort att städa alla luftventiler, väggar och lysknappar. För när det kommer till just flyttstädning så handlar det verkligen om att rengöra från golv till tak.
  • Fönster – alla fönster måste tvättas in- och utvändigt, torka av fönsterkarmarna och eventuella snickerier. Ett tips är att börja med dessa eftersom detta arbete både är tidskrävande och kräver noggrannhet.
  • Golv – dammsuga, torka lister och svabba ordentligt med sopa i alla rum.
  • Kök – här gäller det att torka skåpsluckor, lådor, bänkar och fläkt ordentligt för att få bort damm och fettrester. Likaså ska man inte glömma att frosta av frysen, rengöra kylskåpet och städa iordning spisen samt även utrymmet bakom och inuti alla vitvaror så som diskmaskinen och även torka av allt kakel. Se över vilka ytor som finns i köket och rengör alla noggrant för att vara helt säker på att det blir rent.
  • Badrum – i badrummet är det mycket att tänka på, exempelvis ska duschutrymmet rengöras och avkalkkas samt om man har badkar ska det gengöras under detta. Lika så ska toalett, handfat och speglar rengöras samt att alla golvbrunnar måste rensas. Och om man har tvättmaskin, torktumlare och torkskåp ska även dessa ses över, och glöm inte att rengöra alla luddfilter!
  • Glöm inte – allt damm och smuts måste ut ur lägenheten innan den kan lämnas över till nästa gäst, se därför till att torka av all fast belysning, alla snickerier, väggar, fläktar och luftintag samt eluttag och även alla element bör vara fläckfria.

????????????????????????????????????????Varför ska man flyttstäda?

Svaret på denna fråga är egentligen självklar, för vem vill flytta in i en smutsig lägenhet? Dessutom så kontrollerar hyresvärden din lägenhet innan den lämnas över till nästa hyresgäst och om lägenheten då blir underkänd är det bara för dig som tidigare hyresgäst att komma tillbaka och rätta till problemet. Om du dock anlitat någon för att utföra detta åt dig, är ett smart tips att ta med dig både din hyresvärd och personen som ska ta över lägenheten vid besiktningen av firmans städning, för att alla parter ska kunna godkänna städningen. Och om något behöver rättas till eller städas igen kan firman du anlitat göra detta på en gång utan att du som beställare behöver betala något extra för detta. Har du emellertid inte tagit med dig din hyresvärd under besiktningen och istället själv godkänt städningen är det svårt att komma tillbaka i efterhand och kräva garantijobb