Inför det första flyttlasset

Står du inför din första flytt? Att få den första bostaden är ett minne för livet och något som de flesta ser fram emot redan innan de fyller 18 år. Vi ger dig tips på vägen hur du ska tänka och agera inför flytten till din allra första lya.

När du ska flytta hemifrån är det vanligt att du kanske inte har ett så stort bohag ännu. Därför blir det också billigare att anlita en flyttfirma eftersom du normalt inte har mängder med kartonger. Ska du flytta inom Stockholm eller i omnejden kan du boka flyttfirma-flytthjalp.se/stockholm/ och få ett lågt pris – något som verkligen värderas när du är ung.

Gör upp en budget

Det första du bör göra är en budget. Budgeten hjälper dig att hålla koll på utgifterna så att du vet exakt vad du kan betala flyttfirman och vad du kan köpa nytt. Försök att få så mycket hjälp du kan av dina föräldrar eller släktingar vad gäller möbler och bohag eftersom sådana saker annars är ganska dyra. Många föräldrar åker iväg till Ikea eller liknande för att köpa billiga basmöbler. Kanske kan du få ett lån av föräldrarna som du betala tillbaka långsamt vad gäller bohag. Anlita sedan den billigaste flyttfirman som Service Lösningar där du även kan känna en trygghet i att okända personer handskas med dina ägodelar. Att ha en trygg och säker flyttfirma är a och o när du är ung, pank och fågelfri.

Gör en flyttanmälan och teckna försäkringar

Utöver att få med dig tillräckligt med köksutrustning och möbler till den nya bostaden, måste du också tänka på praktiska saker. Här ingår bland annat att göra en flyttanmälan och teckna hemförsäkringar. En hemförsäkring är nyckeln till trygghet när du bor själv. Om det skulle bli inbrott eller börja brinna står du ansvarsskyldig om du saknar en hemförsäkring. En hemförsäkring är dessutom viktig när du ska ut och resa, då den täcker en stor del om något skulle inträffa.

Fundera även vilka abonnemang och vilket elbolag som är mest gynnsamt för dig. Abonnemang som Netflix, C More och andra streamingtjänster är väldigt vanliga idag när tv-programmen urholkats en aning.