Mer kläder till återvinning

Det här med att shoppa är något som vi människor alltid tycks ha råd med – detta oavsett hur vår plånbok ser ut. För då modet byts ut gäller det att hänga med. genom att lämna in begagnade kläder för att handla nytt kan vi shoppa med lite bättre samvete.

Ja, det här med shopping är något som verkligen får de allra flesta att le lite när man tänker på vad för snyggt man vill ha i garderoben. När det nu är så enkelt att shoppa kläder online så kan man få nya kläder utan att ens gå utanför dörren. Smidigt med andra ord. Men för att inte vara en miljötjuv så är det otroligt bra om man börjar tänka på att återvinna sina kläder samt att även välja lite mer begagnat mellan varven – detta om man vet med sig att man byter ut sin garderob ofta.

Enklare att återvinna

1163607-vector-clothesNu vill Regeringen göra det enklare att återvinna sina kläder och textilier. Man ska även göra utredningar huruvida det ska läggas större ansvar på producenterna. Varför man nu tar detta krafttag är på grund av att klädkonsumtionen i Sverige ökat med   40 % det senaste decenniet. Ser man till att varje svenska handlar 12,5 kilo kläder årligen och sedan slänger bort 8 kilo gäller det verkligen att ta reda på de kläder som slängs då detta kan göra stor skillnad.

Vad man kan se är att klädföretagen tagit detta på allvar och att man nu kan lämna in sina gamla kläder i butikerna. Detta för att göra det enklare och för att man ska försöka att minska att kläder som kan användas igen slängs på soptippen. I en skola i Borås forskar man nu om man inte kan göra etanol på kläderna istället för att bara kasta bort det.

Vad man kan se är att det finns många som engagerar sig för att finna bra lösningar på vad som kan göras med kläderna. Detta för att du so menskild person ska få en bättre shoppingupplevelse samt att vi ska få en hållbar framtid som är grön.