Renovera din bostad billigt

Är det äntligen dags att ta det stora steget att flytta hemifrån? När du äntligen får nyckeln till din första, alldeles egna lägenhet kan det vara roligt att fixa till den och renovera den i din egen stil.

Med små medel kan du förvandla en lite trist och sliten lägenhet till en riktig pärla!
Gör gärna en planering innan du sätter igång genom att skriva ner vad du vill göra och kolla upp priser. Boupplysningen tipsar även om att

”Se till att alltid ha en buffert, dvs. lite extra marginal att röra dig med. Oftast dyker det upp oförutsägbara kostnader vid renovering.”

Budgettips

eluttagDu kan fräscha upp din nya lägenhet genom att byta ut gamla trista strömbrytarknappar och eluttag till snygga från exempelvis Renova, måla om köksluckorna eller byta ut knopparna på skåpen. Att måla om väggarna i en fin färg är ett annat både billigt och enkelt sätt att fräscha till bostaden. Spackla igen gamla skruvhål och slipa för att få ett bra underlag innan du börjar måla.

För många som flyttar till sin första lägenhet kan det bli aktuellt att dela av ett rum i två. Kanske har du sängen i vardagsrummet och vill skärma av för att få en lugn sovplats? Istället för att anlita en dyr hantverkare blir det betydligt billigare att dela av rummet med tyg. Sätt upp en skena i taket och häng upp snygga gardiner. Välj gärna lite tjockare och rejälare gardiner för att få en mer stilig känsla i rummet. Ett bra tips för att komma ner ytterligare i pris är att leta på second hand där det ofta går att hitta riktigt bra gardiner i fin kvalitet.