Smycka dig efter din personlighet

Alla människor har sin egen personliga smak vad gäller allt från mat och musik till hobbys och resmål. Det är det som gör varje person unik. Visst vore det tråkigt om alla tyckte exakt likadant? Smaken är dock inte statisk livet igenom!


Allteftersom en individ går från barn till tonåring till vuxen förändras inte bara kroppen och utseendet utan också personligheten och intressena. Den rebelliska tonåringen klär sig till exempel på ett visst sätt för att utforska och utveckla sin identitet medan behovet av att vara rebell ofta lugnar sig lite ju vuxnare och mognare du blir. Faktum är att jaget förändras genom livets alla stadier och det påverkar även hur du klär dig och vilka smycken du tycker om.

Visa vem du är

halsbandEtt typiskt exempel på hur en persons stil ändras från tonåring till vuxen är att smaken ofta blir lite mer stilren men också bättre genomtänkt. Allt handlar inte längre om att göra uppror och att gapa högst, utan nu blir det snarare en fråga om att vara mer stilren men samtidigt personlig. Den där blandningen mellan elegant och trotsig, hittar du på https://www.efvaattling.com/sv/produkter/halsband/silverhalsband/ där fantasifulla och sofistikerade halsband, örhängen, ringar och armband låter dig visa vem du är. Rebellen har inte försvunnit, bara blivit lite mer förfinad, vilket exempelvis syns i en snygg ring med kreativ design.

Provocera och intressera

Smycken är förvisso till för att försköna sin bärare och förgylla tillvaron, men de är också konstföremål som manar till åsikter och diskussion och som eggar sinnena. Det gäller både den som bär smycket och den som betraktar bäraren. Ett intrikat snidat halsband som kompletterar kläderna kan höja hela outfiten och ett litet örhänge som uppmanar den som tittar riktigt nära att gå sin egen väg är båda exempel på hur attraktivt men också provokativt ett smycke kan vara. Med åldern blir självkänslan bättre och hur en person klär och smyckar sig blir en fråga om personliga preferenser och inte en reaktion på eller ett anpassande efter vad omgivningarna tycker. Det är också det som är så spännande med att mogna!