Vill bli begravd i tre upplagor

I dagens samhälle är vi vana vid att höra de mest märkliga sakerna. Men när performancekonstnären Marina Abramovic kommit ut med att hon vill bli begravt på tre olika gravplatser så har det fått många att höja på ögonbrynen.

11646754-funeral-word-cloudDetta är standard: Om manexempelvis bor i Göteborg vänder man sig till en bra begravningsbyrå i göteborg för att få hjälp med att hantera sorg samt att gå igenom testamente och anordna en begravning åt den bortgångne. Har man framförhållning så kan man även, vilket blir allt vanligare, att planera sin egen begravning. Och när det kommer till sina egna begravningar så har USA varit det land där de tagit i mest från knäna med vad man ska hitta på, som mannen som vill bli begravt åkandes på sin Harley Davidson. Dock är det inget som kommer i närheten av vad performancekonstnären Marina nyligen sagt.

Tre kroppar varav två konstgjorda

I dn.se går det att läsa att Marina Abramovic redan har planerat sin begravning, vilket kommer att höja mångas ögon och få folk att i evigheters evighet undra vilken grav det är som är den äkta. Detta kommer då att bli hennes sista och slutgiltiga verk.Belgrad, Amsterdam och New York är de städer där hon levt längst i och även där som kropparna kommer att bli begravda – två konstgjorda och en äkta. Och är man en sörjande så ska man helst klä sig som en kackerlacka, eller välja ljusa färger som rosa. Denna idé har hon gått med i mer än tio år och kommer efter hon var på sin vän Susan Sontags begravning. Förhoppningsvis kommer hennes vän Anthony Hegarty, från Antony and the Johnsons att sjunga och Marina menar på att han kommer att ställa upp då han kommer att bli så ledsen när hon går bort. Hon är dock frisk nu så förhoppningsvis dröjer det ett bra tag innan begravningen blir till verklighet.